سوختن فلش مموری
با پیشرفت و رشد علم و تکنولوژی در هر زمینه شاهد تولید و رشد جدیدترین نوع فلش مموری ها در کل دنیا هستیم. فلش مموری ها قطعات الکترونیکی بسیار حساسی دارند که برای راه اندازی آنها به یک نیروی الکتریکی محدود نیاز است. اگر جریان توسط شوک الکتریکی یعنی بیشتر از اندازه مشخص به این قطعه وارد شود، موجب سوختن آن می شود. برای تشخیص فلش مموری سوخته چندین روش و راهکار وجود دارد. با توجه به کاربرد زیادی که این قطعه الکترونیکی دارد مانند به کارگیری آن به عنوان هدیه تبلیغاتی مشاغل مختلف و اهمیت آن در کسب و کارهای مهم، در این مطلب به موضوع روش های تشخیص سوختن فلش مموری می پردازیم.
فلش مموری چیست؟
فلش ها یک قطعه ذخیره سازی کوچک و قابل حمل هستند که برای استفاده می توان آن ها را به ابزار و وسایل دیجیتال مانند گوشی های موبایل، کامپیوتر ها، دوربین و. .. متصل کرده و مورد استفاده قرار داد. به دلیل کاربردهای زیادی که این قطعات دارند، احتمال دارد آسیب های زیادی به این قطعه وارد شود.
در بعضی از این فلش مموریها معمولا اطلاعاتی مانند: عکس های خانوادگی، سندهای مهم، اطلاعات شخصی و… نگهداری می شود. شاید هم اطلاعاتی در آن نباشد و فقط ارزش فلش مموری از نظر قیمت، بالا باشد. در نتیجه در صورت خرابی نیاز به ریکاوری فلش مورد نظر دارید. روش های تشخیص فلش مموری سوخته هم متفاوت است که در این مطلب به آن می پردازیم.
فلش مموری سوخته را چطور تعمیر میکنند؟
یکی از روش های رایج مورد استفاده در بازیابی یا برگرداندن اطلاعات موجود در فلش های سوخته عوض کردن قطعه ای از آن به نام NAND است که در ساختمان یا ساختار فلش ها اهمیت دارد. با عوض کردن آن با قطعه سالم می توان فلش را بازیابی کرد. در تشخیص فلش مموری سوخته ابتدا حافظه آن را از فلش جدا می کنند و داخل ابزاری ویژه میگذارند و بعد توسط دستگاه ریکاوری آن را ارزیابی کرده و اطلاعات صفر و یک آن را میخوانند.
اطلاعات خوانده شده را کنار هم قرار داده و از مترجم مخصوص یا سخت افزار کنترلر درایو استفاده میکنند تا این اطلاعات را ترجمه کرده، بازیابی و استخراج کنند. این فلشها دارای حافظه های متنوع و مختلفی هستند. مثل مموری های SD و یا ماکرو SD، درایو های usb، قلم و … که هر کدام موارد کاربرد زیادی دارند. مانند کاربرد آن در حافظه دوربین های دیجیتال، گوشی موبایل و … که به علت کوچک بودن آن و نداشتن قطعه های مکانیکی به راحتی قابل جابه جایی هستند.
طبق توصیه کارشناسان، نباید اطلاعات مهم را در داخل حافظه نگهداری و ذخیره کنید؛ زیرا همان طور که می دانید با تشخیص فلش مموری سوخته، ریکاوری کردن آن کار راحت و ساده ای نیست و احتمال دارد هزینه بیشتری نسبت به قیمت قطعه الکترونیکی داشته باشد. پس بهتر است اطلاعات مهم خود را در داخل درایو یا محل دیگری قرار داده و نگهداری کنید.
راه ها و روش های تشخیص فلش مموری سوخته
زمانی که گفته می شود یک فلش مموری سوخته است؛ یعنی نقص فیزیکی در آن قطعه ایجاد شده و دیگر نمی توان از آن استفاده کرد و شاید هم دیگر امکان بازیابی آن وجود نداشته باشد. پس باید دلیل سوختن آن را ارزیابی کرد. احتمال دارد مشکلات سخت افزاری یا نرم افزاری داشته باشد و یا با دستگاههای الکترونیکی مانند: گوشی، لپ تاپ و … سازگار نباشد که موجب سوختن یا کار نکردن فلش مموری شده باشد
بررسی فلش از نظر فیزیکی
بعد از بروز مشکل برای فلش می توان با آزمایش هایی که گفته می شود، تست سالم بودن فلش مموری را انجام داد که این روش ها عبارت اند از:
- از دلایل مهم سوختن فلش مموری ها، بررسی میزان شکستگی، صدمه و آسیب دیدگی زیاد فلش ها است که بیشتر اوقات رخ می دهد.
- برخی از usb ها دارای چراغ های کوچکی هستند که وقتی فلش ها را به دستگاهی متصل میکنید باید بررسی کنید آیا چراغ این فلش ها روشن می شود یا خیر؟
- گاهی اوقات هم می توان با ری استارت کردن دستگاه های مورد استفاده مانند: گوشی ها، کامپیوتر، لپ تاپ و… مشکلی که در فلش مموری ها ایجاد شده را به سادگی رفع کرد.
- برای اینکه بدانید usb شما سالم است، می توانید از پورت های مختلفی استفاده کنید.
- به کمک Disk Management که یکی از امکانات ویندوز است می توانید تشخیص دهید که فلش مموری سوخته است یا خیر؟ در این روش فلش را به کامپیوتر وصل کرده و روی علامت استارت ویندوز کلیک کنید و گزینه Disk Management را انتخاب کرده و آن را باز کنید. در این صورت می توانید تمام درایو هایی که فلش و حافظه های جانبی در آنها قرار دارند را هم ببینید.
بعضی از دلایل خرابی و یا سوختن فلش مموری
یکی از مشکلاتی که بیشتر کاربران کامپیوتر را دچار چالش می کند، خرابی یا سوختن فلش مموری است که نسبت به اندازه و میزان آسیبی که به این قطعه وارد می شود، احتمال دارد که فلش اصلا باز نشود و یا داده های آن دیگر قابل استفاده نباشند؛ اما چندین دلیل برای خرابی فلش مموری ها وجود دارد که در ادامه با آنها آشنا می شوید. این دلایل شامل موارد زیر هستند:
- وجود مشکلاتی در بد افزار یا نرم افزار
- ایجاد مشکلاتی در مورد سیستم عامل
- اشغال شدن حافظه NAND
- رعایت نکردن مرحله درست قطع و یا متصل کردن فلش مموری ها به دستگاه ها
- مشکلاتی در مورد درایو usb
- قطع شدن ناگهانی انرژی برق
- افتادن فلش مموری داخل آب
کلام پایانی
در زمان تهیه و خرید فلش مموری باید حتما به گارانتی معتبر و مرغوب بودن فلش توجه کرد تا این قطعات با ارزش الکترونیکی کمتر دچار آسیب و خرابی شوند. در این مطلب راه های تشخیص سوختن فلش مموری را ارائه کردیم تا با نحوه استفاده از این وسیله الکترونیکی بیشتر آشنا شوید و از به وجود آمدن مشکلات جلوگیری کنید.