دسته بندی غرفه های نمایشگاهی
با رشد و گسترش انواع مختلف کسب و کار و تجارت های مختلف، تبلیغات متنوع از انواع مختلف دارای اهمیت بسیار زیادی شده است. یکی از تبلیغات حضور در نمایشگاه است که از روش های بسیار مفید و مهم در معرفی کردن بیزینس ها و کالاها و خدمات به شمار می رود. در محیط نمایشگاه ها غرفه ها دارای نقش بسیار مهمی هستند و انتخاب کردن غرفه مناسب در نمایشگاه در جذب مشتری و جلب توجه مخاطب بسیار تاثیرگذار است. در این مطلب می خواهیم به انواع غرفه نمایشگاهی بپردازیم و مزیت های هر کدام را بررسی کنیم.
غرفه های نمایشگاهی
یکی از مکان ها و محیط های مناسب در معرفی و توسعه انواع کسب و کارها و فعالان صنعت های مختلف نمایشگاه است. غرفه ها در این مکان ها از ابزارهای اصلی در رسیدن به اهداف کسب و کارها به شمار می روند، دارای گرافیک و شکل های خاصی بوده و برای اهداف و کاربرد های مختلف طراحی و ساخته می شود. غرفه نمایشگاهی بسیار متنوع هستند و استاندارد های خاصی را دارا بوده که طبق پلن های سالن، جانمایی، طراحی و ساخته می شود. از خصوصیات انواع غرفه نمایشگاهی می توان به سبک، متریال سازه ها و گرافیک آنها اشاره کرد.
دسته بندی کردن حالت های مختلف غرفه ها
انواع غرفه نمایشگاهی را طبق جهت غرفه و دیوارها دسته بندی می کنند که حالت های مختلف این غرفه ها شامل مدولار و یا همان پیش ساخته و خودساز هستند. حالت های خودساز و پیش ساخته را طبق هزینه و بودجه ای که برای اندازه ساخت و نوع غرفه در نظر دارند، انتخاب می کنند. پس افراد شرکت کننده هیچ گونه نگرانی در مورد انتخاب کردن و طراحی های غرفه نمایشگاهی نخواهند داشت. انواع این غرفه ها در قالب هایی شامل دو طرف باز، یک طرف باز، سه طرف باز یا همان جزیره طراحی و ساخته می شوند.
انواع غرفه های نمایشگاهی
نسبت به فضا و محیط نمایشگاه می توان انواع غرفه نمایشگاهی را طراحی کرد که این طراحی ها به ۴ دسته تقسیم می شوند.
غرفه نمایشگاهی خطی
استفاده از این نوع غرفه بسیار رایج است و در بیشتر نمایشگاه ها دیده می شود. به دلیل محدودیت مکانی که برای این غرفه وجود دارد، فقط یک مسیر ارتباطی بین راهروی نمایشگاه را دارد و از سه طرف دیگر هم با غرفه های دیگر پوشش داده شده است. از ویژگی این نوع غرفه به اندازه و عمق آن می توان اشاره کرد که این هم توسط افراد مراجعه کننده مشخص و تعیین می شود. مزیت این غرفه داشتن هزینه کمتر نسبت به انواع غرفه نمایشگاهی در نصب و جمع آوری است و همین طور داشتن ابعاد استاندارد که می توان به راحتی برای آن برنامه ریزی و طراحی انجام داد.
غرفه نمایشگاهی نبشی
غرفه نبشی یا دوبر دارای زاویه های زیادی برای ارتباط با مشتری است که معمولا از دو جهت به سایر غرفه ها محدود شده و می تواند افراد زیادی را به خود جلب کند. مزیت این گونه غرفه ها بهتر دیده شدن و دسترسی راحت تر نسبت به انواع غرفه نمایشگاهی خطی است. طراحی های جذاب تری برای جلب توجه در این غرفه ها می توان انجام داد.
غرفه نمایشگاهی شبه جزیره ای
این مدل غرفه نمایشگاهی هم از سه جهت به دیگر غرفه ها محدود می شود و می تواند از سه جهت در جلوی دید مشتری قرار بگیرد و ارتباط برقرار کند. غرفه شبه جزیرهای فضای بیشتری داشته و می توان طرح های خلاقانه ای را برای جذابیت بیشتر نمایشگاه انجام داد.
به عنوان یکی از انواع غرفه های نمایشگاهی جذاب شناخته شده است. مزیت آن داشتن فضای بیشتر برای دسترسی بهتر و ارائه کالاها و فعالیت ها است. از طریق این غرفه نمایشگاهی می توان به راحتی برند را ارتقا و تاثیر بهتر و بیشتری روی مخاطب گذاشت.
غرفه نمایشگاهی جزیره ای
این غرفه نمایشگاهی که به آن غرفه بلوکی هم می گویند از هر چهار طرف آزاد بوده و یک جایگاه خاصی در نمایشگاه دارد. دارای ویژگی ها و مزایای زیادی است که یکی از انتخاب های جذاب در بین انواع غرفه نمایشگاهی به شمار می رود.
مزیت این نوع غرفه ها داشتن فضای بیشتر و دسترسی عالی از هر چهار طرف در نمایش دادن کالاها و خدمات است. همچنین امکان انجام طراحی های جذاب برای جذب مشتری و مخاطب دارد.
بیشتر بخوانید: نقش برگزاری نمایشگاه ها در رشد کسب و کارها چیست؟
راهنمای انتخاب غرفه های نمایشگاهی
برای اینکه بتوان غرفه های مناسبی در نمایشگاه به دست آورد باید به این نکات توجه کرد که عبارت اند از:
- هزینه ها _ هزینه های انواع غرفه نمایشگاهی طبق نوع غرفه تفاوت دارد. غرفه های کم هزینه تر، مدل ردیفی یا خطی و غرفه های گران قیمت مدل جزیره ای هستند.
- هدف شرکت ها _ اگر می خواهید زیاد جلب توجه کنید و تاثیر بیشتر و ماندگارتری بگذارید، می توانید از غرفه های جزیرهای استفاده کنید؛ ولی اگر دارای بودجه کمی هستید و فضای بیشتری را هم در اختیار ندارید غرفه های خطی یا ردیفی و حتی غرفه نبشی می تواند انتخاب مناسبی برای شما باشد.
- نوع کالا و یا خدمات _ اگر خدمات و کالاهای ارائه شده شما پیچیده است و به توضیحات بیشتری نیاز دارد باید غرفه هایی که دارای زاویه دید بهتر و بیشتری هستند را انتخاب کنید. بدین ترتیب مشتری به راحتی می تواند کالاهای شما را دیده و آنها را ارزیابی کند. اگر محصول و خدمات ساده و کمتری دارید غرفه هایی با زاویه های دید محدود می تواند انتخاب مناسب تری باشد.
- نوع نمایشگاه _ اگر نمایشگاه مورد نظر شما در یک فضای باز قرار دارد، می توانید غرفه هایی که دارای سقف های بلند است را انتخاب کنید تا مشتریان در آفتاب و یا زیر باران به راحتی بتوانند در غرفه شما مانده و بازدید خود را ادامه دهند. ولی اگر نمایشگاه در فضای بسته برقرار است می توانید نوع غرفه را طبق عوامل دیگری انتخاب کنید.
کلام پایانی
انتخاب کردن انواع غرفه نمایشگاهی درست و مناسب در موفقیت افراد در نمایشگاه تاثیر بسیاری دارد. زیرا از بهترین تکنیک های تبلیغات و بازاریابی شرکت در نمایشگاه ها است. برای انجام آن می توان از افراد و گروه های متخصص نیز مشاوره گرفت تا به بهترین نتیجه رسید.